Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 11102021

maandag 11 oktober 2021

Nieuwe week, Nieuwe muziek!

 

Vandaag hebben we veel nieuwe muziek in petto van oud-deelnemers. Herinneren jullie je de betoverende klanken van La Loye nog? Of die energieke indie-pop van Kita Menari, die met een indrukwekkende 27 Popronde shows, heel Nederland doorkruiste? 

We frissen je geheugen even voor je op en vullen het aan met nieuwe muziek die je hopelijk bij blijft!

 

 

 

Volg jij onze Spotify playlist al? Iedere week vullen we die aan met de nieuwste releases uit Poprondeland. Zo blijf je helemaal op de hoogte van de nieuwste muziek!

 

MEAU - Live in de 3FM Livebox

We trappen deze new music monday af met MEAU die afgelopen week werd uitgenodigd bij 3FM radio en daar haar prachtige liedje Dat Heb Jij Gedaan en een cover en hertaling van Nothing But Thieves Amsterdam speelde. MEAU bewijst maar weer eens als een soort woordkunstenaar Engelstalige liedjes heel erg treffend in het Nederlands te kunnen vertalen. Luister ook haar versie van Happier then Ever en Drivers License. Maar ook met haar eigen liedjes weet ze altijd de gevoelige snaar te raken en de precieze woorden te vinden om herkenbare gevoelens te omschrijven. Dit weekend staat ze in Assen en Venlo!

 

 

 

Abel - Lege Zaal (intro)

“Sta je klaar voor die lege zaal, als het doek valt heb ik hel gegeven”, een greep uit Lege zaal (Intro), de eerste single van het soloproject van Abel. Abel is een 23-jarige hip hop artiest uit Arnhem. Na samen met Lennycan het project Up&Away uitgebracht te hebben staat hij nu op eigen benen. In zijn teksten brengt hij zijn leven in kaart. Met filosofische en reflecterende gedachten zet hij je in deze nieuwste track aan het denken. “Wie is god als ik mijn leven zelf maak?” 

Wij zijn nieuwsgierig naar meer van Abel! Binnenkort speelt hij een Popronde show in Tilburg. Voor wie alvast een primeur wil van muziek die hij nog gaat uitbrengen, ga hem live checken!

 

 

 

SULTAN. - KEEP ON RUNNING

KEEP ON RUNNING KOMT METEEN LEKKER BINNEN. Met een schurende gitaarhook, zijn we meteen geboeid. Het nummer trekt zich even terug, alsof de storm gaat liggen, we krijgen een bijna reggae achtig couplet voorgeschoteld en daarna raast het weer door met rauwe gitaarklanken. Even rollen de zang- en gitaarmelodie samen in het refrein: “Keep on running till you fall”, waarna we na een opbouwende drumroll nog een laatste keer mogen mee schreeuwen met het refrein. Een interessant en muzikaal-onvoorspelbaar nummer! Deze doet het ongetwijfeld goed live. Wil je dat een keertje meemaken? Hun eerstvolgende Popronde shows zijn in Doetinchem en Zutphen!

 

 

 

 

Nobuka -Popronde 2020 - Album Reiko 

Nobuka was onderdeel van Popronde 2020. Ondanks dat Popronde dat jaar niet heel ‘vruchtbaar’ was, was Nobuka dat zeker wel! Hij bracht meerdere EP’s uit en nu voegt hij daar het album Reiko aan toe. Het album staat vol met ambient en filmische pareltjes die je opzuigen in de wereld van Reiko. In combinatie met een augmented reality en gedichten worden we op de ‘road to Reiko’ meegenomen in twee verhaallijnen: Reiko als stad, en Reiko als meisje. De beelden die je er ziet laten meer de stad zien en het gedicht vertolkt meer het verhaal van het meisje. In beide verhaallijnen staan gevoelens van naderend onheil, angst en onzekerheid centraal. Het is een exploratie van de individuele en de collectieve geest. “Today is the first day she begins longing for the end. This isn’t happiness. A set of four dining chairs. Drawings of foxes and bleeding children. It will probably never happen again.” Laat je meevoeren op de road van Reiko…

 

 

 

la loye - Popronde 2019 - White Summer

We spraken Anne Lieke Heusinkveld, la loye, een tijdje terug voor Popronde Daily waar we het hadden over haar inspiratie en maakproces. In het interview vertelde ze hoe ze bezig was met het album. In februari verscheen al de prachtige single I only hear you in my song. Vandaag kunnen we dan eindelijk luisteren naar weer een nieuwe single White Summer. Het is het eerste liedje dat ze ooit schreef voor la loye en dat nu, 6 jaar later, eindelijk het licht ziet. In het begin heeft het nummer iets ongrijpbaars, iets ‘unresolved’, maar in de bridge breekt het open en worden we meegezogen in ruimtelijke klanken. White Summer vertelt over de innerlijke strijd die je soms met jezelf hebt om juist te proberen verbinding te vinden op momenten dat je afstand voelt tot de wereld, of te accepteren dat dat nou eenmaal bij jou hoort. Have a listen...

 

 

 

Kita Menari - Popronde 2018 - Saturday

We knallen door met het euforische Saturday van Kita Menari. Dit aanstekelijke indie-dance-pop nummer met 80’s sausje is een banger die in je kop blijft hangen. Niet erg vinden wij, wel jammer dat het weekend net voorbij is en we nu al verlangen naar 'Saturday'. Kita menari betekent ‘we dansen’ en is het motto van alle songs die ze schrijven. Dat resulteert in heel veel vrolijke, meeslepende en dansbare nummers. In 2018 zag Kita Menari als OOR talent zo’n beetje iedere hoek van Nederland tijdens zijn rijkgevulde Popronde tour. Op 6 mei verschijnt het gehele album waarop je net zulke catchy songs mag verwachten. (oops spoiler alert!) 

 

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen