Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 17052021

maandag 17 mei 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

Na een lange week is het dan eindelijk weer maandag, tijd dus voor een nieuwe New Music Monday. In de week van het Songfestival gaan wij door onze eigen pareltjes heen. Een fris aanbod van de huidige selectie én een aantal prachtige nummers van oude toppers van Popronde. Kortom, weer genoeg nieuwe muziek om je week door te komen!

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-deelnemers? Volg onze New Music Monday Spotify playlist.

 

Indigo Pastel - 31-12-2016

We trappen de New Music Monday af met de nieuwe single van Indigo Pastel, genaamd 31-12-2016. Speciaal voor de single, die afgelopen donderdag uitkwam, hebben ze op dezelfde dag een videoclip geschoten. Hiervoor zijn ze afgereisd naar kasteel Borluut te Gent en daar hebben ze samengewerkt met een kleedster die ook gewerkt heeft met de Palma. 

 

31-12-2016 vertelt het verhaal van zanger Tim Roos op zijn laatste ochtend in Amsterdam. Wakker wordend met iemand naast hem, stinkend van de drank in een pas geverfde kamer. Een uitstekend recept voor hoofdpijn. 31-12-2016 is net als zijn voorganger Faith een autobiografisch nummer, waarbij Tim op oudejaarsdag 2016 noodgedwongen kapot en compleet blut terug verhuisde naar Terneuzen. Een prachtig nummer waarbij zijn stem wordt vergezelt door een bassje, een gitaar en een vals geautotunede piano.

 

 

Liza Weald - EP Shape Of The Dunes

Van een autobiografisch nummer naar een EP release. Vorige week vrijdag 14 mei bracht Liza Weald haar debuut EP genaamd Shape Of The Dunes uit. Een prachtige Folk EP met vijf  gloednieuwe nummers. Liza heeft geprobeerd om door de hele EP rust en comfort als rode draad te laten lopen. Dat maakt Shape Of The Dunes een prachtig werk om naar te luisteren als je even in je eigen gedachten lijkt te verdrinken. 

 

Luisterend naar de EP krijg je het gevoel alsof je op een rustig strand uitkijkt vanaf de duinen en je je even nergens zorgen over hoeft te maken. Op haar Instagram account laat Liza weten dat ze positieve reacties heeft gekregen en haar doel met de EP behaald is. Daarnaast vertelt ze dat er nog meer mooie dingen aan zitten te komen!

 

 

KUZKO - Pills

Pills is het nieuwe meesterwerk van KUZKO, dat afgelopen vrijdag uitkwam. Pills is de allerlaatste release die uit wordt gebracht, voordat de debuut EP verschijnt. In Pills neemt KUZKO je mee in het verhaal van een jongvolwassen vrouw, die de lat voor haarzelf op alle vlakken hoog heeft gelegd. Op werk is ze de vrouw met de grootste promotie van het jaar, ze is het middelpunt van haar vriendinnengroep én ze wind zonder problemen alle mannen om haar vingers. 

 

KUZKO probeert met Pills een probleem aan te snijden dat tegenwoordig overal maar supplementen en hulpmiddeltjes voor zijn, alles om maar aan de verwachtingen van de omgeving te voldoen en jezelf het best mogelijk voor doen. Een pilletje voor extra vitamines, eentje om je beter te concentreren, dan nog eentje om te ontspannen én natuurlijk eentje om lekker op te gaan in een feestje. Dit probleem weet KUZKO met een fantastische synth-pop dansnummer op een luchtige manier te verpakken, dat is Pills.

 

 

Benedict - Videoclip The Letter

We gaan door met de nieuwe videoclip van Benedict. Een aantal geleden schreven we al over hem toen zijn nieuwe nummer The Letter uitkwam. Dit keer brengt hij geen nieuwe single uit, maar hij heeft wel een vette videoclip opgenomen voor The Letter.  

 

Een prachtige videoclip waarin we een 11-jarige actrice in haar debuutrol zien. Het resultaat is een fantastische videoclip die eer doet aan de tekst van het nummer. Waar de single zelf al een echte emotionele knaller is, maakt de videoclip het helemaal af. Je wordt compleet meegezogen in het verhaal van het nummer. Kortom, een echte aanrader om te gaan checken, dat kan hieronder!

 

 

Madoux (2020) - Cover Unchainted Melody

Zoals gezegd hebben we deze week ook weer een aantal releases van oud Popronde helden. De eerste is er eentje van vorig jaar, Madoux. In aanloop naar de release van haar debuut EP in juli, kwam ze afgelopen vrijdag met een cover van Unchained Melody. Het origineel is natuurlijk een golden oldie van The Righteous Brothers, uitgebracht in 1965 alweer. 

 

Madoux komt met een eigentijdse, prachtige cover van het nummer. Loepzuivere zang, het tempo iets vertraagd én betere geluidskwaliteit dan het origineel. Door een simpele, maar doeltreffende begeleiding, wordt je helemaal getrokken naar de stem van Madoux. Hoewel het origineel weliswaar een klassieker is, doet de versie van Madoux er zeker niet onder aan. Wie weet, wellicht dat Madoux een nieuwe nummer 1 hit scoort van een nummer dat al meer dan 55 jaar oud is.

 

 

Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie (2019) - Heliumballon

We sluiten deze week af met de nieuwste single van Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie. Afgelopen week brachten ze hun nieuwe single Heliumballon uit. Een fantastisch nieuw nummer dat gelijk een lach op je gezicht tovert. Een nummer waarbij ze je uitnodigen om samen met hem te trippen. ‘’Weken wakker van een decafe, begin te spacen op een kruidenthee’’. 

 

Heliumballon is het ideale nummer om je gedachten even te verzetten van de saaie maandag. Met dit nummer kun je alles even laten gaan en zonder zorgen de dag door komen.

 

 

Wil jij meepraten over de artikelen op Popronde Daily? Dat kan door je comment te delen onder de artikelen. We vinden het tof om van je te horen! 

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen