Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 18102021

maandag 18 oktober 2021

Nieuwe week, nieuwe muziek

 

Een kort maar krachtig lijstje deze week. Het indrukwekkende en persoonlijke album van DADA, een mooi gearrangeerd en dromerig liedje van Geonne Hartman, en de laatste, wederom intrigerende, single van de plaat die binnenkort uitkomt van The Visual. Wil jij iedere week op de hoogte zijn van de nieuwste muziek uit Poprondeland? Vergeet dan niet de playlist te volgen!

 

Iedere week vullen we de lijst aan met de verste tracks van Popronde acts en oudgedienden. Volgens is bijblijven!

 

DADA - (Album) Bijna Alles

Vol trots presenteert DADA, Daan Rijkers zijn album. Want, zo zegt hij: dit album verdient het om gehoord te worden. En daar zijn wij het helemaal mee eens. DADA neemt ons mee door zijn verleden. Een verleden dat gevuld werd door problemen. Op jonge leeftijd kwam Daan veel in aanraking met justitie en instanties als jeugdzorg. Hij blowde veel, dronk veel, was regelmatig betrokken bij vechtpartijtjes en werd uit huis geplaatst. Nu hij 30 is, is het tij gekeerd. Hij is opgekrabbeld en timmert hard aan de weg om zijn plek binnen de muziek te claimen. Op Bijna Alles doet DADA het boekje van zijn verleden open. Een intiem en persoonlijk portret van de Eindhovense muzikant, dat ongeacht of het herkenbaar is heel dichtbij komt en raakt. Een aanrader om van begin tot eind te luisteren!

 

Kijktip: De docu Prachtig Wonen waarin Daan gevolgd wordt en samen met zijn vrienden en ouders, vertelt over zijn verleden. 

 

 

 

Géonne Hartman - Reflection

Als je je ogen dicht doet is het af en toe net alsof je Lucy Rose hoort zingen, maar het is toch echt de Nederlandse Géonne Hartman. Haar nieuwe nummer Reflection klinkt dromerig en een beetje als de schittering op het water wanneer de zon erop schijnt. Met subtiele geluiden van een piano trappetje, lullaby achtige koortjes en in de verte de trompetten. Maar we horen vooral een prachtig nieuw liedje van Géonne, die ze schreef toen haar hart gebroken was. Binnenkort volgen er meer singles in aanloop naar haar debuut album. Wij zijn al benieuwd naar de volgende!

 

 

 

The Visual - Popronde 2017 - Wild Swan

De laatste single van hun album is uit. Wild Swan. Een nummer dat begint als een fijn kabbelend indie-liedje en ons daarna ritmisch door elkaar schudt, lanceert en mee zuigt in een spacy stroming. Een nummer dat je even op het verkeerde been zet. En de stem van Anna van Rij die zoals altijd intrigeert, zodat je je oren spitst om te horen wat er klinken gaat. Ook Wild Swan is weer een fraai melancholisch nummer, met een ongrijpbaar sfeertje, zoals The Visual die zo goed creëert. Hun singles hebben ons tot nu toe helemaal in hun greep. 22 oktober verschijnt het complete albm Spirit of Age, door 3voor12 al opgenomen in het rijtje van most promising albums van 2021. Dus laat maar komen, wij zitten er klaar voor!

 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Visual (@thevisualband)

 

 

Roos Meijer live bij Parels van de Nacht 3FM - To Be Free

Roos Meijer was afgelopen week te gast bij Kevin's Parels van de Nacht waar ze een cover van Going to a town van Rufus Wainwright speelde en haar eigen To Be Free. Misschien wel haar favoriete liedje van het album schrijft Roos op instagram, een liedje dat vertelt over een Syrische jongen die moet leren om weer kind te zijn na op straat geleefd te hebben tijdens de oorlog. 

 

 

 

Wil jij graag meepraten over de artikelen op de blog? Dat kan door je comment achter te laten. Wij vinden het tof om van je te horen!

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen