Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 22112021

maandag 22 november 2021

Nieuwe week nieuwe muziek!

 

Deze week is het de Week van het Nederlandse Poptalent! In samenwerking met No Man's Land, Muzikantendag, Paradiso Melkweg Productiehuis en popkoepels zetten we de hele week Nederlands Poptalent in de spotlight en zijn er verschillende programma's en events die gericht zijn op de talentontwikkeling van jonge makers. Wil je weten wat er allemaal te zien beleven en leren is deze week? Check het programma. 

Vanuit Popronde gaan we de hele week live op Instagram met toffe Popronde acts. Houd dus onze socials in de gaten. Vanavond bijt Them Dirty Dimes het spits aan om 21.00 uur.

 

Tot die tijd schotelen we alvast de nieuwste tracks aan je voor die deze week voorbij kwamen in Poprondeland. Je hoort nieuwe muziek van Een Kasper, Socks;SportsSocks, Melle en Kay Slice.

 

 

 

Een Kasper - Een Dag

De Amsterdamse Kasper is van oorsprong drummer, maar heeft met zijn gitaar en kleinkunstige liedjes een eigen weg ingeslagen als Een Kasper. Hij tourde de afgelopen maanden mee met Popronde. Na zijn EP Nooit Meer Slapen kunnen we weer genieten van een nieuwe single. Daarin krijgen we zoals wel vaker een kijkje in zijn hersenspinsels, zijn gedachtes, zijn belevingswereld waarin zijn waarheid niet altijd de mooie waarheid is. Ongepolijst en een tikkie eigenwijs, zo zou je het kunnen omschrijven. Een tikkeltje rauw in de eerlijkheid zelfs. Als het niet goed voelt hoeft het ook niet goed te klinken, in woorden. Een Dag gaat over het soms wel iemand anders willen zijn, maar dan voor een dag. “het kan me geen fuck meer schelen wat geluk is (…) genoeg is genoeg wou dat ik anders was”. Het nummer is een aanloop naar de release van zijn 2e EP met een show in Cinetol amsterdam op 9 december. Wil je daar bij zijn, houd de Cinetol website in de gaten!

 

 

Socks;SportsSocks - Just killing (time)

Terwijl ze een te gekke show speelden in EKKO tijdens Popronde Utrecht stond er een rij van een aantal meter buiten de EKKO, met popelende bezoekers die er helaas niet in pasten. Dat zegt genoeg over de populariteit van de band die na eigen zeggen

‘indie-ambient-punk' maakt. De Rotterdamse band is een samensmelting van leden uit Clint Easbird en Dr. Meraki die elkaar vonden in een gedeelde honger naar experiment. Die honger resulteert in een minutenlang spektakel aan verschillende sounds en geluiden in hun nieuwste single Just killing (time). die klinkt alsof je in een arcade hal staat. Er gebeurt van alles met synths en sounds en melodielijnen die door elkaar lopen. Maar onderliggend is de bas als fundering. De vocalen van zanger Djurre van Dijck klinken uitdagender dan dat we eerder hoorden en alles samen heeft het iets speels en chaotisch. Overall, is het een tof klinkende en energieke song die gewoon klinkt naar meer! 

 

 

Melle - Up

Op onze feed verscheen een video van Melle waarop hij samen met Wessel van Hulssen zijn nieuwste nummer Up zingt. Net nadat ze het geschreven hadden. In de gang van de studio galmen de twee stemmen door de ruimte. Een kippenvel momentje. Ook de studio versie klinkt prachtig en is dynamisch opgebouwd. We horen hoe steeds meer instrumenten zich opstapelen. Eerst worden we tot rust gebracht door de fijne pianoklanken die door het hele nummer heen zweven. We horen harmonies en strings en de prachtige stem van Melle. Een soundscape hier, een nieuw instrument daar. 

Maar, eigenlijk heeft dit liedje niet zoveel nodig zoals de video op Melle’s feed bewijst. Met een gitaar en de zang blijft het liedje al overeind en raakt het. Dat bewijst maar weer eens de muzikaliteit van Melle, die al een flinke track record heeft van zulke mooie liedjes. Dit is een mooie toevoeging aan zijn al mooie verzameling. Het beluisteren waard!

 

 

Kay Slice - Popronde 2019-  Slice M Go

Ken je Kay Slice al, dan klinkt zijn nieuwste release je waarschijnlijk bekend in de oren. Slice M Go, kwam al eens voorbij tijdens DWDD en is volgens Kay Slice de anthem van zijn Popronde 2019. Wellicht dat jij toen al eens de billen uit de broek gedanst hebt op dit nummer want stil zitten is praktisch onmogelijk. Zoals we gewend zijn van Kay Slice die in zijn muziek hip hop, soul en afrobeat samensmelt met zijn Ghanese roots. En dat klinkt als een warm en zomers feestje!

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen