Spotify

Popronde presents - New Music Monday 26042021

maandag 26 april 2021

NEW WEEK NEW MUSIC

 

De maandag is wederom onder ons, en dat betekent weer een gloednieuwe New Music Monday! Deze week hebben we een bomvolle editie met maar liefst acht releases van de huidige selectie! Tel daar vier bij op van oudgedienden en we hebben een recept waar je je vingers bij aflikt! Met twaalf releases kun je vol gas aan de nieuwe week beginnen!

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-deelnemers? Volg onze New Music Monday Spotify playlist.

 

Show Pony - Oyster In The Sun

We trappen de week af met de nieuwe single van Show Pony; Oyster In The Sun. Het is alweer de tweede single van haar aankomende debuut EP. Na Unsaid is het nu de beurt aan Oyster In The Sun. Het nummer is een lief nummer over haar overleden hond ‘Indigo’ en de nostalgie naar warme zomer dagen van toen ze een kind was. 

 

Houd haar socials in de gaten, want 6 mei is het eindelijk zo ver, dan komt haar debuut EP uit! Haar Instagram account check je hier!

 

 

Benedict - EP Here's What I Forgot

Benedict kwam vorige week met een verrassing. Zijn nieuwe EP Here’s What I Forgot kwam uit, met daarop een verrassing. Er staat namelijk ook een nieuwe single op, die tegelijkertijd uitkwam met de EP genaamd The Letter. Speciaal voor deze single is er een videoclip gemaakt, waar een stoere 11-jarige voor het eerst in een clip schittert. De teaser van de videoclip check je hier!

 

Naast The Letter bestaat de EP ook nog uit: Sweet Sister, Leave A Light On én Finish The Wine - Accoustic. Kortom 13 minuten aan nieuwe muziek, genoeg reden om te gaan luisteren!

 

 

Philippine - Did You

Did You is de eerste track van de debuut EP van Philippine. Donderdag 22 april kwam dan eindelijk een droom uit voor Philippine, haar eerste single werd gereleased. Zoals ze het zelf zei op haar Instagram: ‘Het schrijven van dit nummer voelde als een enorme opluchting, en ik had enorm veel plezier in het opnemen van de song.’

 

Did You gaat over de grote ‘Wat als’ vraag. Ze voelde zich een tijdje geleden verloren en alleen en was benieuwd of iemand uit haar verleden degene zou zijn die snapte waar ze doorheen ging. Om alles te kunnen verwerken waar ze doorheen ging, schreef ze Did You voor iedereen die het herkent om achtervolgt te worden door de grote ‘Wat als’ vraag.

 

 

Luna Morgenstern - In My Head

We knallen door met een debuutsingle van de lieftallige Luna Morgenstern. Haar eerste song In My Head kwam afgelopen week uit op alle streaming platforms. Op haar Instagram account laat ze op de dag van de release weten dat ze een aantal dagen goed zenuwachtig is geweest. Niet alleen vanwege haar eerste release ooit, maar ook omdat het nummer zoveel voor haar betekent. 

 

Na de release op 21 april ging het hard. Zo was In My Head op 23 april al opgenomen in de New Music Friday van Spotify Duitsland én is het meegenomen in de rotatie lijst van NPO 3FM. Dat lijkt me genoeg redenen om het nummer te gaan checken! 

 

 

MINKA - Linkervoet, Rechtervoet

We gaan door met de nieuwe single van MINKA; Linkervoet, Rechtervoet. Het is een ware ode aan de jaren 90. Wat nou correctheid? Soms moet je gewoon even heerlijk egoïstisch zijn. Want eerlijk, als je verliefd bent, dan kan de hele wereld je toch even gestolen worden?, aldus MINKA.

 

In Linkervoet, Rechtervoet ga je mee in de tunnelvisie van MINKA. De premiere van de song was live op 3FM op 23 april. Die beelden check je hier!

 

 

KY. - This Lonely Night

Van een liefdesnummer gaan we door met een slow ballad van KY. Zijn nieuwe nummer This Lonely Night kwam vorige week vrijdag uit. Het nummer is de eerste song van een EP dat er binnenkort aan zit te komen. Op zijn Instagram kun je een teaser video zien van de song én een aantal beelden bij de video op de dag dat hij gereleased werd! 

 

Houd New Music Monday in de gaten, want zodra zijn EP uitkomt gaan we hem uiteraard behandelen!

 

 

Mayleaf - Just Breathe

De helden van Mayleaf komen deze week met een nieuwe track genaamd, Just Breathe. Naast dit nummer hebben ze ook nog twee live tracks gereleased! Voor Just Breathe hebben ze een hele vette live video opgenomen! Die check je hier! Just Breathe heeft een duidelijke boodschap verborgen in de tekst: ‘’Step back for a minute and see, It might not be as bad as it seems. Take me by the hand and just breathe.’’ Daarnaast bevat de videoclip beelden van het eindfeest van Popronde 2020 live uit de Melkweg! 

 

Twee maanden geleden schreven we ook al over Mayleaf, toen over het nummer Found You Out. Als ze dit ritme doorzetten kunnen we over twee maanden genieten van het volgende nieuwe nummer van de band! Voor nu eerst allemaal Just Breathe streamen!

 

 

A Minor Problem - EP Good Grief

De laatste release van de huidige selectie voor deze week, is van A Minor Problem. Na lang wachten en vele singles is daar dan eindelijk de EP Good Grief! Het is alweer de derde release van de Heerlense band, na een eerdere EP én een album. 

 

Good Grief staat in het teken van de vijf fases van rouwverwerking. Ieder nummer correspondeert dan ook met de daarbij behorende gevoelens. Naast de EP release, brengen ze ook een videoclip uit van het laatste nummer op de EP, genaamd Sunk Cost Fallacy. Die videoclip check je hier!

 

 

WIES (Popronde 2019) - Meisje

Na 8 releases van de huidige selectie, is het tijd voor wat muziek van de oudgedienden. Allereerst is het de beurt aan Wies. Zij kwamen afgelopen vrijdag met hun nieuwe single Meisje. Een nummer dat ze op een hele toffe manier hebben geteased. Om hun achterban alvast na te laten denken hebben ze een ware kruiswoordpuzzel gemaakt. Het antwoord? De titel van de song; Meisje

 

Wil je de kruiswoordpuzzel of andere vette content zien omtrent de single? Check dan vooral hun Instagram account, dat doe je hier!

 

 

Sofie Winterson (Popronde 2016) - Lisbon

In maart 2020 zat Sofie Winterson samen met de Australische producer Golden Vessel (Max) in een studio in Los Angeles. Sofie was heel erg benieuwd of haar muzikale smaak overeenkwam met die van de getalenteerde producer. Op die dag kwamen ze achter de gemeenschappelijke liefde voor Big Thief. Ze schreven samen het nummer Lisbon, dat afgelopen week uitkwam. Allebei waren ze gelijk op slag verliefd op het nummer. 

 

Hoewel de pandemie kwam, zijn ze vastberaden gebleven om samen door te schrijven met een oceaan tussen hen in. In de toekomst zit er dus nog veel meer mooie muziek aan te komen, maar nu kunnen we eerst genieten van Lisbon.

 

 

Tim Dawn (Popronde 2016) - Fell For You (Accoustic)

Drie weken geleden schreven we al over de release van Fell For You, van Tim Dawn. Drie dagen geleden was daar dan de akoestische versie. Hoewel het nummer qua tekst gelijk blijft, wordt je nu nog meer aangetrokken door het stemgeluid van Tim. 

 

De achterliggende gedachte van het nummer; liefde en de liefde voor de muziek van Tim komen met deze akoestische versie nog mooier tot zijn recht.

 

 

Black Monsoon (Popronde 2019) - Losing

We sluiten deze New Music Monday af met een speciale release van Black Monsoon. In 2019 kwam het nummer Losing al uit als voorproefje op het album Pantomine. Dit album verscheen eind 2020. Helaas konden ze vanwege de Corona pandemie geen release tour doen. Speciaal hiervoor bedachten ze een alternatief! 

 

Voor elke track van het album brengen ze een unieke live-video opname uit. Afgelopen week verscheen de live-video van het nummer Losing. Hoewel het nummer zelf al stamt uit 2019, is dit een nieuwe manier om alsnog promotie en aandacht aan het nummer te geven. De speciale videoclip die ze hebben opgenomen, zie je hier!

 

 

Wil jij meepraten over de artikelen op Popronde Daily? Dat kan door je comment te delen onder de artikelen. We vinden het tof om van je te horen! 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen