Spotify

Popronde presents - New Music Monday 28062021

maandag 28 juni 2021

NEW WEEK NEW MUSIC 

Met de zomervakantie vol in aantocht, hebben we deze week een bomvolle New Music Monday! Maar liefst 12 nieuwe releases van de huidige selectie én oudgedienden. Kortom, meer dan genoeg muziek om je week goed te beginnen en deze maandag door te komen.

 

Door onze New Music Monday Spotify playlist te volgen blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste releases in Poprondeland.

 

Bahghi - EP Sunshine Got The Blues

We trappen deze New Music Monday af met maar liefst 4 nieuwe EP releases uit de huidige selectie. Bahghi kwam afgelopen week met haar nieuwste EP; Sunshine Got The Blues. Een EP dat ze bijna twee jaar geleden al opgenomen heeft. Vlak na het afstuderen aan het conservatorium viel ze in een zwart gaat, waar ze al voor gewaarschuwd was door andere recent afgestudeerden. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak voelde ze zich een vis uit het water. 

 

Terwijl ze de grote, wijde wereld instapte kwam ze erachter wat het betekent om een creatieve, donkere vrouw te zijn in een, door blanke mensen, gedomineerde wereld. Tegelijkertijd kreeg ze ook nog te maken met een break-up. Een periode waarbij Bahghi veel onzekerheid, boosheid, verdriet en eenzaamheid ervaarde, en ze nog moest leren hoe ze hier mee om moest gaan. Met Sunshine Got The Blues hoopt ze mensen de mentale rust te geven waar ze zelf zo naar verlangde in moeilijke tijden.

 

 

MEAU - EP Kalmte

MEAU bracht vorige week haar debuut EP Kalmte uit. Een EP gevuld met 6 hele persoonlijke nummers. Één van de nummers van de EP is Kans, dat gaat over het terugvinden van geluk en fijne gevoelens door te denken aan mooie herinneringen. Daarnaast gaat het nummer Ouder over de struggle die we allemaal kennen bij het ouder worden. 

 

Kortom, Kalmte is een enorm persoonlijke EP van MEAU van geworden. Naast de eerder genoemde nummers, bestaat de EP ook nog uit Kalmte, Relativeren, Weet én Afgesloten. De verhalen achter die nummers mag je zelf gaan ervaren, bereid je in ieder geval voor op en emotionele reis door de persoonlijke gebeurtenissen van MEAU.

 

 

GINGE - EP Belly

De derde EP release van de huidige selectie is de debuut EP van GINGE, genaamd Belly. In het midden van RnB, Neo Soul en pop komt GINGE met 8 songs die gaan over gevoelens die allemaal uit haar buik komen. Vlinders, verlangen, vuur, leegte en meer passeren de revue in Belly. 

 

Een EP die mede geproduceerd is door Boudewijn Pleij en Clarx Kent, en waar een aantal features op staan met Multibeat. Deze samenwerkingen zorgen ervoor dat de nummers dansbaar en opzwepend worden, of juist klein en lieflijk zoals een lullaby. Zo maak je al dansend met hier en daar een traan kennis met GINGE. De EP bestaat uit de songs Molly, Do, Taste It, Knuckles & Keys, Trip Down, Stop Calling, In The End en Stranger.

 

 

KUZKO - Teardrops On The Dancefloor

Voordat we doorgaan met de single releases van deze week, hebben we nog één EP release voor je. KUZKO kwam namelijk afgelopen week ook met hun debuut EP; Teardrops On The Dancefloor. Nadat we de afgelopen weken al hebben genoten van My Mama Said, Party Till It’s Over en Pills, komt KUZKO nu met een EP. 

 

Teardrops on The Dancefloor is een muzikale reis langs vijf situaties waarbij ze tranen lieten vloeien op de dansvloer. Van liefdesdrama tussen bandleden tot onhandelbare werkdruk tot het je niet thuis voelen als Dutch kids in L.A. Dit doen ze echter niet in ballads, maar aan de hand van speelse en dansbare synthpop tracks. Teardrops On The Dancefloor staat vol met meezingbare refreinen en een flinke dosis humor. Precies wat je nodig hebt om een avondje even alles te laten gaan. Naast de drie bovengenoemde nummers staan ook Cali Girls en The Singer Wants The Drummer op de EP. 

 

 

Graeme James - The Wild

We gaan door met de nieuwste release van Graeme James. The Wild kwam afgelopen week uit en is in korte tijd de tweede release van Graeme. Een aantal weken geleden schreven we al over zijn single The Angel of St. George. In The Wild zingt Graeme over zijn verlangens naar wildernis en eenzaamheid. 

 

Daarnaast kondigt hij ook zijn nieuwste EP Field Notes On An Endless Day aan, de laatste in een reeks seizoensgebonden EP’s. Over The Wild vertelt Graeme; ‘’The Wild is een nummer dat geboren is uit het universele verlangen naar wildernis en eenzaamheid. Het is het tweede nummer van de zomer EP; Field Notes On An Endless Day, dat het verlangen beschrijft van de ziel naar het zich klein voelen onder een open lucht, het verloren voelen naast de gigantische bergen en het een worden met het bovenaardse in de stille pracht van de wildernis".

 

 

Nicolaas - Once Upon A Time In Amsterdam

Ook Nicolaas kwam afgelopen week met een nieuwe track. Once Upon A Time In Amsterdam. Een lekker Indie Pop track dat er voor zorgt dat je gelijk in zomerse vibes komt. Nicolaas komt ook in een aantal weken tijd met 2 tracks, want een aantal weken geleden behandelden we ook aan zijn single Lipstick Stains

 

Daarnaast is hij zich op dit moment volop aan het voorbereiden voor zijn EP release show, dat plaats zal vinden op 30 juli. Kortom Nicolaas is volop bezig om zich voor te bereiden voor Popronde en zijn muziek met de wereld te delen.

 

 

NONCHELANGE & LE MOTAT - Ben Ik Daar?

De laatste release van de huidige selectie van deze week is een samenwerking. NONCHELANGE en LE MOTAT komen met hun nieuwe single; Ben Ik Daar? Het is niet de eerste keer dat de twee artiesten samenwerken. Begin februari kwam namelijk hun single Symptomen uit en dat bleek goed te werken. 

 

Twee Indie artiesten die wederom de handen ineen hebben geslagen en met Ben Ik Daar? een lekker, swingende track hebben gemaakt. Een song waar je het gevoel hebt dat je in een park in het zonnetje zit te genieten van verkoeling samen met een aantal vrienden. Een nummer dat het goed zal doen in de zomer. 

 

 

Windup Space (2020) - The Words

Naast alle releases van de huidige selectie, hebben we ook nog 5 releases van oudgedienden voor je in petto. Windup Space kwam afgelopen week met hun nieuwe single The Words. Aankomende vrijdag komen ze ook nog met een live versie van The Words om de release te vieren. Het is tevens de eerste video van ‘The Endless Sky Sessions’, een live recording die ze een tijdje geleden hebben gedaan in de galloway recording studio. 

 

Windup Space is een Emo Rock band die met The Words een knallend nummer brengen. Een rock song waarin je alle zorgen er even uit kunt gooien. Niet te hard, maar precies goed voor de nodige portie rock op de maandagavond.

 

 

Cirrus Minor (2020) - Road To Ruin

Cirrus Minor bracht afgelopen week de nieuwe single Road To Ruin uit. De release hebben ze gevierd met een dikke liveshow in EM2 Groningen, met als support oa. The Desmonds (een band uit de huidige selectie van Popronde). Road To Ruin is een psychedelische Stonerrock song en tevens de tweede single van het debuutalbum van Cirrus Minor dat er aan zit te komen. 

 

Cirrus Minor heeft Road To Ruin laten filmen voor een vette videoclip. Deze is te checken via hun YouTube kanaal, dat doe je hier!

 

 

Fata Boom (2017) - Thick Skin

Van psychedelische Stonerrock gaan we door met elektronische Hip Hop. Fata Boom bracht afgelopen vrijdag hun nieuwe single Thick Skin uit. Een song dat een persoonlijke favoriet is van de band en gaat over hoe ze allemaal langzamerhand verknald werden door de maatschappij, maar toch proberen iemand te zijn die niet tevergeefs sterft. 

 

Op hun Instagram account hebben ze een toffe video online gezet op de dag van de release. Deze check je hier!

 

 

Shaemless (2019) - White Statues

Deze week hebben voor ieder wat wils, naast Hip Hop, Folk en Rock, hebben we ook nog een nieuwe Garage Punk release voor je. De mannen van Shaemless brachten vorige week hun nieuwe single White Statues uit. Een nummer die gelijk vanaf het begin uit je speakers knalt, en dat je gelijk mee laat deinen met je hoofd. 

 

Ruige vocals die je even helemaal wakker schudden. Opbouwende coupletten die al snel plaats maken voor een refrein waar alle frustraties eruit gegooid kunnen worden. Een goed nummer waarmee je alle maandagochtend frustraties in één klap los kunt laten. 

 

 

Lucas Hamming (2012) - Mr. Blue Sky

We sluiten deze New Music Monday af met een oude bekende. In 2012 tourde deze man al mee met Popronde en inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Afgelopen week bracht hij zijn nieuwe single Mr. Blue Sky uit. Lucas zelf beschrijft het als een echte Ham rammer ‘’Cause he’s always high on energy!’’

 

Een vrolijke song waar je gelijk een bak aan energie van krijgt. Een nummer dat het goed gaat doen op de festivalzomer, waar iedereen bij het horen van de eerste klanken hun armen de lucht in zal gooien om mee te swingen met Mr. Blue Sky.

 

 

Vind jij het leuk om met ons mee te praten over de artikelen op de blog? Dat kan door je comment achter te laten. We vinden het tof om van je te horen!

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen