Nieuws

Tips van de selectiecommissie: Conchita Bottse

woensdag 11 november 2020

Conchitta Bottse is programmeur bij PAARD in Den Haag, met expertise op het gebied van hiphop. Ze is onder meer verantwoordelijk voor GUAP Night in het Paardcafé waar upcoming urban talent zich presenteert aan een groter publiek. Daarnaast is ze producent van ADE Beats, dé urban, bass & beats-conferentie tijdens Amsterdam Dance Event en tourmanager van souldiva Shirma Rouse.

 

Zulu Green
That's my girl! Ze was in het verleden onderdeel van DAM DUTCHESS, een all female hiphopcollectief onder leiding van MC Melodee waarmee ze in een stijf uitverkochte venue in Stockholm heeft gestaan - en ik was erbij en megatrots natuurlijk. Ik houd echt van haar stem, of ze nou praat, rapt of zingt, een en al goede vibes. Unapologetically black, queer and vibey! 

 

 


 

Banana Savannah
Heerlijk festivalbandje met een funky en toegankelijke sound. Hier kan je niet anders dan heel blij van worden, toch? Ik heb ze al een aantal keer live mogen aanschouwen in het Haagse, maar volgens mij gaat overal waar ze komen het dak eraf. Of de dansvloer kapot. Frontman Troy Dominique gooit ook moves en kreten als een young James Brown en ook als solo-artiest gaat hij lekker. 
 

 

 

Kretzsch
Producers zijn over het algemeen nog steeds mensen die zelf niet graag op de voorgrond treden (trust me, I know, I live with one) en toch durft deze man het aan om liveshows te gaan doen. Respect! Persoonlijk ben ik groot fan van lofi-hiphop en was dan ook blij verrast door de sound van Kretzsch, er zijn oprecht maar weinig artiesten in zijn genre die het offline podium betreden. Ik houd vooral van die dusty samples en catchy melodietjes, kan niet wachten om dit in real life te aanschouwen. 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen