Spotify

Popronde Presents - New Music Monday 09112020

maandag 09 november 2020

Wie Popronde zegt, zegt nieuwe muziek! Iedere maandag schotelen we je een bak verse tracks uit de selectie van 2020 voor, en updaten we je over nieuwe tracks van oud-deelnemers. Volg ook de 'Popronde Presents - New Music Monday' - playlist op Spotify!

 

Weer een week vol toffe nieuwe tracks die het luisteren meer dan waard zijn!

 

 

Froukje - Licht en Donker

 

Als iemand weet hoe je een boodschap verwerkt in een goede popsong, dan is het Froukje. Dat bewees ze al met de protestsong 'Groter dan ik', een nummer over de klimaatcrisis die viral ging en inmiddels al zo'n 1,5 miljoen keer gestreamd is. Met haar nieuwste single 'Licht en Donker' worden we wederom getrakteerd op een ijzersterk liedje (inclusief prachtige clip) over het zoeken naar de balans tussen licht en donker, haat en liefde. "Licht en Donker gaat over toegeven aan de donkere kant van het leven en mijn zoektocht naar liefde waarin er ruimte is voor licht én donker.” aldus Froukje. 

 

 

Andy and the Antichrist - Keyed

 

"De eerste die 'm asociaal hard afspeelt op een foute plek en dat filmt krijgt een donut'' aldus de band op Instagram. Wij zijn benieuwd wat voor filmpjes daarop volgden... De mannen van Andy and the Antichrist hebben inmiddels al een aantal singles en een uit de hand gelopen EP de wereld ingesmeten in de hoop dat het zou blijven plakken. 'Keyed' is hun eerste single uitgebracht in 2020 en is klinkt gewoon weer hard en lekker!

 

 

LowaddictsSoundsystem - EP Fuse

 

Onlangs verscheen al hun single 'Lies', een teaser voor hun te verwachten EP Fuse. En daar is nu dan de EP! De EP bestaat uit 5 nummers die ze in samenwerking met bekende namen L'Asset, Tim Thornton (FINK) en Susann schreven. Het is een verzameling geworden van zowel chille als energieke Trip-Hop House nummers, waarbij het producersduo Dillan en Maaike ons meeneemt langs verschillende levensgebeurtenissen die hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze EP.

 

 

The Great Communicators - Candle

 

Het is alweer wat jaartjes geleden (2014) dat deze band deelnam aan Popronde en sinds die tijd is er heel wat gebeurd. De band had een goede start met een goed ontvangen album Lucky Horse in 2016, maar viel daarna als een kaartenhuis in elkaar. Vier jaar na hun album zijn ze terug van weggeweest in een nieuwe formatie met nieuwe muziek. YES! Er komt een nieuw album aan waarmee ze terugblikken en tegelijkertijd afrekenen met het verleden. Met twee singles als nieuwsgierigmakende sneakpeaks kunnen wij niet wachten om het hele album te horen. Luister hier alvast naar de nieuwe single van deze 'comeback kids', Candle. 

 

 

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen