Nieuws

Tips van de selectiecommissie: Douwe Esschendal

vrijdag 27 november 2020

Douwe Esschendal begeleidt en adviseert diverse acts vanuit het Utrechtse productieplatform De Coöperatie. Voorheen was hij werkzaam als onder meer producent, stagemanager, tourmanager en pr-medewerker voor verschillende bands, zalen en festivals. Deze keer deelt hij zijn ultieme Popronde-tips met ons!

 

Foto Nathan Reinds

 

Luna Morgenstern
Dit vind ik tof! De van oorsprong Duitse Luna Morgenstern is een Amsterdamse zangeres/bedroom producer die een te gekke mix van elektronische pop en R&B maakt. Dat viel ook de Duitse producer Christian Löffler op trouwens...! Hier en daar een beetje dansbaar, soms experimenteel, maar ondertussen net zo lekker om in te verdwijnen met de tracks op je koptelefoon. 

 

 

 

Micah & Julia
Ik weet niet meer waar ik dit Zwolse popduo precies voor het eerst hoorde, maar was wel meteen enthousiast. Wat ik tof vind, is de combi die ze maken tussen catchy pop en bijvoorbeeld country en folk. Eerder dit jaar brachten ze hun EP 2 Deep 4 Me uit, wat een verzameling is van de losse singles. Dat had moeten leiden tot shows op onder andere Sziget en Bevrijdingsfestival Overijssel. Helaas moest dat wachten, maar dit lijkt me tof om een keer live te gaan checken!

 

 

 

FOSS
Dit Utrechtse vijftal maakt indie-dreampop, die her en der doet denken aan The xx. Afgelopen zomer waren ze te zien tijdens de Lowlands livestream en onlangs verscheen de nieuwe single Heartbeats, die onderdeel is van een EP. Wanneer die precies uitkomt is nog even spannend, maar ik ben er in ieder geval erg benieuwd naar!

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen