Nieuws

Tips van de selectiecommissie: Flip van der Enden

woensdag 18 november 2020

Flip van der Enden is actief in de muziekindustrie sinds het oorspronkelijke vinyltijdperk, onder meer als pers/radiopromotor bij diverse platenmaatschappijen, A&R-manager, muzieksamensteller/programmamaker bij meerdere omroepen. Tegenwoordig is hij docent popgeschiedenis op het Conservatorium van Amsterdam en muziekredacteur bij Pinguin Radio.

 

Josephine Odhil 

Het is mogelijk dat je Josephine Odhil eerder hebt gehoord, als Odille of als frontvrouw van The Mysterons, het exotische zusje van Jungle By Night. Het is zo goed als onmogelijk dat je binnenkort nog veel meer van haar gaat horen. Josephine Odhil maakt sprookjespop. Nu zijn er twee soorten sprookjespop; de heksenvariant (denk Within Temptation) en die door feeën wordt gemaakt. Josephine valt in de laatste categorie. Met haar lenige en karakteristiek hoge stem creëert ze een eigen magisch universum waarin vlinders zingen, bomen dromen en paddo's wierig telen. Onderwijl kijkt Oermoeder Kate Bush toe en ziet dat het goed is.

 

 

 

POM 

POM is nieuw en fris. Alleen al van de naam word je vrolijk. POM is ten tijde van schrijven nog maar twee singles oud. Maar die liedjes geven meer dan genoeg aanleiding om de loftrompet te steken over het vrolijke vijftal. Hun sound is lekker moeilijk te definiëren, maar centraal staan gitaren en de fijne stem van Liza van As. Hun positieve vibratie heeft wel iets hippie-achtigs. Hun ontwikkelde oor voor melodie plaatst de band ferm in de Beatles-school. Nog een naam die ik niet kan nalaten te droppen is die van Blondie vanwege het feminiene, het krachtige en het hitpotente. Was de Popronde een race, dan zou ik wedden op POM

 

 

 

Stella
'Melodische softgrunge met sobere teksten over lange nachten en tweestrijdige gedachten', staat er in de bio van Stella. Ik zou het niet beter kunnen zeggen, maar kan er wel iets aan toe voegen. Stella is een kwartet met twee zussen die geen van tweeën Stella heten. De zusjes lijken overigens net zo op elkaar als de bassist en drummer dat doen. Helemaal niet. Die bassist zat ooit in Pauw, de drummer maakt als Een Kasper Nederlandstalige luisterliedjes. Terug naar de zusjes. Tosca zingt en schrijft de teksten, Jasmine speelt gitaar als geen ander. Ervaring is er ook. Er zijn links met bands als Dakota, Yip Rock, Yasmin en Loupe (tip voor volgend jaar). Maar het belangrijkste dat je moet weten, is dat Stella imponeert met hun melodische softgrunge met teksten over lange nachten en tweestrijdige gedachten.

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen