Nieuws

Tips van de selectiecommissie: Gaétan van de Sande

woensdag 21 oktober 2020

Gaétan van de Sande heeft zijn eigen platenmaatschappij, managementbureau, muziekuitgeverij en is vooral actief in het hiphop-genre. Hij werkt(e) met onder meer Wilde Westen, Mr Polska, Kleine Viezerik, Ali B, Jebroer, Monsif, KIMONOMANDEM en het platform Encore. Daarnaast is hij Head of Label bij Trifecta, de platenmaatschappij die onder andere de muziek van Boef, Ali B, $hirak, Jiri11 en Supergaande uitbrengt. Volgens Puna en Noisey is hij 'een van de meest invloedrijke personen binnen de Nederlandse hiphop'. En hij geeft vandaag zijn drie allerbeste tips van deze Popronde-selectie. Opletten, dus!

 

YVES
Er is helaas gebrek aan goede Nederlandstalige R&B. Misschien leent de taal zich er niet zo goed voor en klinkt het snel corny, of misschien lonkt de toegankelijke Caribische productie 'teveel', maar de acts zijn schaars. Eén van de artiesten die dit kunstje wél goed onder de knie heeft, is YVES. Met zijn ongepolijste, rauwe stemgeluid schildert hij als het ware een compositie die je meezuigt in het verhaal. Tekstueel is het juist heel erg real en wordt het nergens cliché. Hij is inmiddels onder zijn hoede genomen door Mr. Probz, dus het lijkt een kwestie van tijd voor hij doorbreekt.

 

 

 

Amy Miyú
Dit is een van de stoerste chicks uit de urban-scene. Amy timmert al een tijdje aan de weg. Ze zat in verschillende groepen, werkte al met onder meer Boaz vd Beatz, Rochelle, Jacin Trill en Lady Bee. Deze dame is actief in het Engels, Papiaments en nu Nederlandstalig, maar live maakt dat precies niets uit, want dan maakt ze er gewoon een groot feest van met een mix van hiphop, trap, house en caribbean sounds.

 

 

 

NESS
Boombap, original rap. NESS uit Zwolle maakt ouderwets lekkere hiphop. Dat doet hij net zo makkelijk met zijn talentvolle vrienden van de Dubbelfroes Gang als met zwaargewichten Rico & Sticks. Hij was onlangs voor de tweede keer te bewonderen bij hét hiphopplatform 101Barz waar hij weer deed waar hij goed in is: keihard rappen. Verwacht geen gekkigheid of poespas bij deze rauwdauwer, maar een steady show waar de hiphopliefhebbers van zullen smullen.

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen