Nieuws

Tips van selectiecommissie: Bas van Dalen

woensdag 04 november 2020

Als dj bij KINK weet Bas als geen ander hoe hij muzikale diamantjes moet spotten. Daarnaast kent hij als presentator van Popronde Radio (iedere woensdag van 21.00 tot 22.00u op KINK Indie) en selectiecommissielid de selectie van 2020 natuurlijk op zijn duim!

Naast denderende radioshows op KINK en KINK Indie maakt Bas ook podcasts, en reisde hij vorig jaar samen met KINK collega Tessa Mol mee met de Popronde om de Popronde Podcast op locatie te draaien. Drie tips kiezen uit ruim 140 talentvolle artiesten is volgens hem natuurlijk onmogelijk en daarbij is het al snel appels met peren vergelijken natuurlijk. Maar gelukkig geeft Bas ons vandaag drie acts die je volgens hem sowieso moet checken!

 

Benedict
Eerlijk is eerlijk, je moet ervoor in de mood zijn. Een duistere sound met een melancholisch hoopvolle boodschap. Deze man (Martijn Smits) lijkt in de huid van een ander te kruipen en vertelt van daaruit een verhaal. De grap is echter: hij is super persoonlijk over zijn eigen leed, want hij heeft met z’n veertig jaar al een hoop meegemaakt. Hij dwingt je geen belerende vinger op, maar deelt zijn beleving van de pijn in het leven met je. Zijn ingetogen stem is een baken van rust en zou die van een vijfenzeventigjarige wijze heer kunnen zijn. In alles voel je de noodzaak om zijn innerlijke pijn bloot te leggen en je tegelijkertijd gerust te stellen: het komt goed, ook voor jou. Luister naar Benedict en zijn album You Can Tell Me Nothing That I Should. 

 

 

 

Bonna Nikki

Een talent in de dop. Samuel Prins groeide op in het Afrikaanse Benin met als thuisstad Nikki. Die plek en naam klinkt nog wijdverspreid door de beperkte muziek die online vindbaar is van van Bonna Nikki. Tijdens Popronde Poppodium Pre-party in Amersfoort maakt ik kennis met dit onontdekte talent en zijn begeleidingsband. Zonder enige podiumervaring als groep gaven zij voor mij het meest verrassende en persoonlijke optreden van de avond. Met als grote invloed Graceland van Paul Simon (hoe kan het ook anders) hoop ik op snel meer officiële releases van deze man. Tot die tijd moeten we het doen met deze tracks: 

 

 

 

Windup Space

Het trio van Windup Space valt in de categorie emo/rock. Is de muziek vernieuwend? Nee, maar dat hoeft ook niet altijd. Deze mannen vertellen hun eigen verhaal en daarvoor gebruiken ze de muzieksmaak die ze in iedere vezel van hun lichaam ademen. Een nieuwe generatie, een nieuw verhaal. Het zit muzikaal steengoed in elkaar. Strakke producties, sterke zanglijnen en bakken vol energie. Vernieuwend is hun verhaal. De openhartige aanpak waarmee zanger Menno zijn boodschap over mentale en psychische klachten openbaar maakt is wat deze jongens bijzonder maakt. 
 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen