Nieuws

De nieuwe leden van de selectiecommissie: Max van Bossé

vrijdag 16 april 2021

De groep selectiecommissie-leden is dit jaar weer uitgebreid met een paar nieuwe toppers die de Popronde-selectie bepalen. Een van die nieuwe gezichten is Max van Bossé. Ze werkte bij Mojo Concerts, deed een tijdje de boekingen van De Jeugd van Tegenwoordig en Typhoon, werd programmeur bij Paradiso en is dat sinds kort bij Melkweg. Wie had Popronde beter kunnen vragen? Nou, inderdaad!

 

Tekst Ricardo Jupijn

 

Max, voor de mensen die jou nog niet kennen: kun je ons kort vertellen wat je tot nu toe allemaal hebt gedaan in de muziekbizz?
"Ik werk sinds 2002 in de muziekindustrie, na mijn stage ben ik blijven hangen bij Mojo Concerts, waar ik onder meer werkte voor Lowlands en North Sea Jazz Festival. Hierna werkte ik als boeker van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en Typhoon. Sinds 2015 werk ik als programmeur, eerst vijf jaar bij Paradiso en nu alweer één jaar bij de Melkweg."

 

Je werkt nu bij Melkweg, waar houd je je momenteel allemaal mee bezig?
"De Melkweg heeft vorig jaar geïnvesteerd in een mooie videoset met verschillende camera's. Mijn collega's en ik zijn dus veel aan het leren over opnames en livestreams. Samen met een collega maak ik bijvoorbeeld de visuele podcast 'Stir It Up' waar vandaag de eerste aflevering van online komt. Dit is een podcast waarin Angelique Houtveen in gesprek gaat met artiesten over de boodschap achter hun songs. Heel tof om te doen! Ook hebben we binnenkort drie test-events waar ik naar uitkijk, dan hebben we Hang Youth, Kevin en Merol op het podium staan. En verder is het vooral veel schuiven met shows in de agenda en programmeren we komende zomer concerten op 1,5 meter."

 

Vanaf dit jaar zit je in die felbegeerde commissieleden-groep van Popronde: waarom leek het je leuk om mee te doen?
"Ik vind het altijd leuk om nieuwe acts te ontdekken, dus dit leek mij de perfecte manier om dat te doen."

 

Wat waren voor jou dé Popronde-acts van de laatste jaren?
"Jeetje, te veel om op te noemen! Ik wil een shoutout geven naar Secret Rendezvous die in 2015 aan Popronde meededen, ik kan echt eindeloos naar hun tracks luisteren. HALCYON vind ik ook een groot talent. Froukje uiteraard! Zij zit ook in 'Stir It Up', supermooie aflevering is dat geworden."

 

Welke genres ga je allemaal selecteren dit jaar en waar let jij op tijdens de beoordeling van een act?
"Mijn expertise en affiniteit liggen op het gebied van R&B, hiphop en electronica. Ik vind het belangrijk dat een act een eigen geluid heeft, authentiek is en liefst ook nog een beetje verfrissend."

 

Ben je al begonnen aan de selectie en heb je al wat mooie ontdekkingen gedaan?
"Ik ga eerlijk zijn: nog niet! Ondanks dat we dicht zijn, is het achter de schermen best wel druk bij de Melkweg, maar het staat zeker op de agenda!"

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen