Nieuws

Popronde Nijmegen - Het programma. Met: 25 jaar Popronde, Popronde bier, live radio, UnmuteUs

vrijdag 10 september 2021

Popronde Nijmegen

 

 

Zaterdag 11 september (morgen dus al) barst dan eindelijk het Popronde festival los. We beginnen traditiegetrouw met Popronde Nijmegen. Op 15 locaties zijn maar liefst 82 acts te bewonderen. Het gaat er door de coronamaatregelen dit jaar iets anders aan toe dan een reguliere Popronde. We verkopen passe-partouts en alle shows zijn zit-concerten, met 1,5 meter afstand regel. Bijna alle shows zijn al uitverkocht. Wil jij er bij zijn? Koop dan nog gauw je passe-partout en kies welke shows je wilt bezoeken. 

 

 

Het programma

We beginnen om 12.00 uur met de eerste show van Casey's Call in de grote zaal in Brebl en sluiten om 23.30 uur Popronde Nijmegen af met de laatste shows. Het volledige programma vind je hier

 

UnmuteUs

Tijdens de aftrap van Popronde is Nijmegen altijd voor een dag Muziekhoofdstad van Nederland. Ook al is het dit jaar een Popronde Nijmegen op anderhalve meter, coronaproof. Om 14.00 uur start de protestmars van UnmuteUs vanaf de Waalkade. Ook Popronde gaat de straat op, omdat we ergens komend najaar heel graag weer een reguliere Popronde willen organiseren, en dat ook verantwoord kunnen. Voor al dat talent dat het verdient om ontdekt te worden, voor alle kroegen, kledingwinkels, kerken en kapperszaken die zo graag livemuziek willen programmeren, voor onze coordinatoren, voor het publiek, voor iedereen die afgelopen anderhalf jaar thuis zat, er doorheen zat.
Wij kunnen verantwoord, met goede, duidelijke afspraken, een Popronde organiseren, zoals onze vrienden in de sector dat ook met hun festivals, concerten en andere evenementen kunnen. Loop met ons mee, ga de straat op, roep, zing en dans.
#UnmuteUs.

 

Boekpresentatie

25 jaar Popronde betekent 25 jaar verhalen vol rock 'n roll, rokende speakers, kapotte busjes en vergeten versterkers. Maar ook 25 jaar aan verhalen van acts die voor het eerst met elkaar in een busjes stapten, op weg naar een stad waar ze nog nooit waren geweest, niemand kenden, en de sterren van de hemel speelden, onderweg naar de top! Die verhalen verdienden het om gebundeld te worden, samen met artikelen over de bijzondere locaties, de coordinatoren (onze pijlers), hiphop in de Popronde en natuurlijk de Deus Ex Machina, Martijn Roselaar. Zaterdag presenteren we 'Ietsjes meer dan 25 jaar Popronde', een bundel die niet in je boekenkast of op de koffietafel mag ontbreken!

 

 

Opening Popronde

Om 16.30 uur trappen we Popronde 2021 officieel af! In de Lindenberg geven Popnota-schrijver, koning van de moshpit en stem van de popmuziek in de Tweede Kamer Peter Kwint en Nijmeegs cultuurwethouder én oud-Popronde deelnemer Noel Vergunst een openingstoespraak, vertelt Tape Toy over hun Poprondetijd en reiken oud-voorzitter Henk van der Zand en hoofdredacteur Ingmar Griffioen de eerste exemplaren van jubileumboek 'Ietsjes meer dan 25 jaar Popronde' uit. De hele ceremonie is in handen van spreekstalmeester Simon Mamahit. Na de opening, en het proosten met een Popronde IPA speelt puntjudith haar eerst Poprondeshow.

 

Radio 3FM live vanuit Doornroosje

Van 19.00 uur tot middernacht hoor je 3FM live vanaf Popronde Nijmegen. DJ's Vera Siemons en Eva Cleven hebben hun studio opgebouwd in het café van Doornroosje en krijgen Hey Team, Josimar Gomes, KUZKO, Le Motat en Loupe over de vloer. Tune in op 3!

 

 

Tien weken lang, tussen 11 september en 27 november, vindt er elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een uniek programma. De programma's vind je op www.popronde.nl/ 

 

 

 

We verkopen dit jaar tickets. Wil je hier meer over lezen en zien welke tickets al beschikbaar zijn check https://blog.popronde.nl/blog/tickets/192 

 

 

 

 

 Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen