Spotify

Popronde presents - New Music Monday 05042021

maandag 05 april 2021

NEW WEEK NEW MUSIC 

 

Tweede paasdag valt op een maandag en dat betekent weer een gloednieuwe New Music Monday. In tegenstelling tot de paaseitjes hoef je niet te zoeken naar de nieuwste releases in Popronde land. Deze week trakteren we je op een enorme lading verse muziek van de huidige selectie en oudgedienden. Van singles tot albums, deze week hebben we een assortiment waar je je vingers bij aflikt!

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek van de Popronde selectie en oud-deelnemers? Volg onze New Music Monday Spotify playlist.

 

Madoux - Leave Me Blind 

We trappen deze New Music Monday af met de nieuwste single van Madoux; Leave Me Blind. Een onstuimige maar kwetsbare song over vasthouden.’’Vasthouden omdat je nog niet klaar bent om los te laten, vasthouden omdat er nog een klein sprankeltje van binnen huist dat zegt dat er misschien toch een oplossing is, een uitweg. Loslaten betekent het achterlaten van mensen, je omgeving, je thuis. Het ongewisse kiezen boven het vertrouwde. Op een kruispunt staan en de verleiding voelen om een stap terug te doen, om om te draaien, maar diep van binnen weet je beter’’.

 

Leave Me Blind is de derde single die is uitgebracht onder het Amsterdamse boutique label Ivy Records. Evenals de vorige twee releases, is ook Leave Me Blind geproduceerd door Benjamin Rheinlander.

 

 

Queen's Pleasure (Popronde 2019) - EP 'Panic From Dublin'

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver, de EP Panic From Dublin van Queen’s Pleasure kwam uit. De EP bestaat uit 4 knallende songs. Een maand geleden schreven we al over één van de singles; Alex Sender. Naast die knallende banger staan er nog drie nummers op, namelijk: Panic From Dublin, Startlet én Sitter. Een semi-psychedelische garagerock EP is wat de mannen van Queen’s Pleasure ons voorschotelen! 

 

Buiten het feit dat de EP uiteraard te beluisteren is via Spotify en alle andere streamings platformen, is de EP ook verkrijgbaar op 7’’ vinyl!

 

 

Aidan & The Wild (Popronde 2019) - It's Alright
Van psychedelische garagerock gaan we naar Americana Singer/songwriter Aidan & The Wild. Zijn nieuwe single It’s Alright is uit. Het is een typische louisiana feel good song. We hebben het al vaker geschreven over Aidan & The Wild, maar hij voert je compleet mee naar de Amerikaanse vlaktes waar je met je oldtimer over de highway rijdt. 

 

Alle gitaren zijn ingespeeld door Aidan zelf, alleen voor drums en bas heeft hij de handen ineengeslagen met Dan Huijser (drums) en Julius Rense (Bas). De videoclip van It’s Alright check je hier

 

 

AVA NOVA (Popronde 2018) - Paranormal
Paranormal is de nieuwste synthpop release van AVA NOVA. Een groovende beat, gecombineerd met synthesisers en de helder stem van Ava. Hoewel Covid19 voor iedereen zwaar is geweest, laat AVA NOVA maar weer even zien dat ze zich niet zo snel uit het veld laat slaan. 

 

Voor Paranormal heeft AVA NOVA een heel team om haar heen verzameld. Wil je zien met wie ze heeft samengewerkt én haar videoclip checken? Dat kan hier! Paranormal is binnen drie dagen al meer dan 2.000 keer gestreamd.

 

 

Hans Hannemann (Popronde 2016) ft. VANA - You And Me

We gaan door met een samenwerking tussen oud Popronde deelnemer Hans Hannemann en de band VANA. You and Me is een nummer dat gaat over het einde van een liefdesverhaal. Uiteindelijk zal dat einde het begin zijn van fantastische nieuwe ervaringen. ‘’Er zijn momenten dat we onszelf in de spiegel aan moeten kijken en op één lijn moeten komen met onze gevoelens en emoties. Hoe pijnlijk deze momenten ook kunnen zijn, het leidt altijd tot een opgelucht hart en hoofd.

 

 

Benjamin Fro (Popronde 2017) - Tired Of Waiting

Een jaar na de release van I Love Them, komt Benjamin Fro eindelijk met een nieuwe release; Tired Of Waiting. Een song dat compleet anders is vergeleken met het andere werk van Benjamin Fro. We kennen Benjamin natuurlijk als de protest rapper en hiphop artiest, maar met Tired Of Waiting slaat hij een nieuwe weg in. 

 

Benjamin wil laten zien dat hij naast hiphop nog veel meer kan. Hij zal altijd een hiphopper blijven, maar is enorm enthousiast om de wereld te laten zien wat er verder nog in zit. Daar is Tired Of Waiting pas het begin van.

 

 

Blaudzun (Popronde 2008) - Real Hero
We gaan door met een oude bekende van Popronde, Blaudzun. Alweer 13 jaar geleden dat hij mee tourde met de Popronde, maar inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse Muziekindustrie. Afgelopen vrijdag kwam zijn nieuwe single Real Hero uit. Het nummer dat begon op een donkere, zielige maar hoopvolle plek. Het nummer heeft zich ontwikkeld tot een speels eerbetoon and de kleine held en werd een ode aan de liefde voor het leven. Daarnaast een ode aan de alledaagse helden die onze levens een beetje mooier en de moeite waard maken. 

 

Hoewel de wereld in haat en ziekte vergaan leek te zijn vandaag de dag, merkte Blaudzun dat er nog steeds enorm veel schoonheid te ontdekken is in chaos. De echte helden zijn voor hem de mensen die ondanks tegenslagen of onenigheden toch liefde vinden ten tijde van een pandemie. 

 

 

Glice (Popronde 2016) - Gold-Bug

De helden van Glice komen met de nieuwste single Gold-Bug. Het is de laatste single die ze uitbrengen voordat het album Pyre uit komt. Naast de originele versie, is er ook al een remix te vinden op Spotify, gemaakt door Chris Hamilton. 

 

Glice is Avantgarde Electronica muziek dat in 2016 al mee-tourde met Popronde. Gold-Bug is compleet instrumentaal.

 

 

Emil Landman (Popronde 2013) - Album 'February'

Deze week hebben we ook een ware album release. Emil Landman komt met het album February. Een album met maar liefst 10 songs. In totaal meer dan 36 minuten aan muziek. Voor Emil voelt het als een enorme stap om de nummers eindelijk de wereld in te laten vliegen. 

 

February is een folk album geworden waar je echt de singer/songwriter sound van Emil in naar voren hoort komen. Ga het album luisteren, en mocht je het op vinyl willen hebben, bestel hem dan hier!

 

 

Tessel (Popronde 2019) - Cinema

Er komt deze week geen einde aan, dus gaan we nog even lekker door. De volgende release is van Tessel. De band kwam vorige week met de nieuwe single Cinema. Hierin hebben ze samengewerkt met Amber Arcades. KINK Fm was de eerste die Cinema draaide. 

 

Cinema is een typische Indie/Surf song. Een dromerige gitaarsound die ondersteunt wordt door een strakke drumbeat. De stem zorgt voor een heerlijk ontspannende vibe. Je ontspant spontaan bij het luisteren van Cinema

 

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de videoclip die ze hebben opgenomen voor Cinema, die check je hier

 

 

Tim Dawn (Popronde 2016) - Fell For You

Afgelopen week kwam ook Tim Dawn met een nieuwe single; Fell For You. Het nummer gaat over de liefde en hoe deze je leven compleet in de war kan schoppen, uiteraard in positieve zin. Voor Tim is er niks mooier dan verliefdheid en liefde. 

 

Het nummer gaat ook over zijn eigen verhaal. Hoe hij zijn toekomst in de rechten heeft gelaten voor wat het is, omdat hij verliefd werd op de muziek. Fell For You is dus ook echt het levensverhaal van Tim Dawn. Meer weten over het nummer en zijn verhaal? Kijk dan de video op Youtube waarin Tim nog veel meer verteld, die video check je hier!

 

 

Sterre Nacca X CRZE (Popronde 2019) - Doe Je Ding

De één voor laatste release van deze goed gevulde tweede paasdag is van Sterre Nacca X CRZE. Afgelopen week brachten ze samen met Keek de nieuwe single Doe Je Ding uit. Een ware, dreamy hiphop song. De combinatie van zang en rap maakt het een song die verrassend blijft tot de laatste toon. 

 

Het is een self-empowering nummer. Een nummer dat je laat zien dat om jezelf geven het eerste en allerbelangrijkste is dat je moet doen, juist als alles even fout gaat.

 

 

Maxine (Popronde 2019) - Paint It Red

We sluiten deze New Music Monday af met de nieuwste single van Maxine; Paint It Red. Een nummer dat ze samen met haar vrienden heeft geschreven. Paint It Red is een echte popsong waar de stem van Maxine wordt gedragen door een goede beat en swingende melodie. 

 

3 dagen geleden kwamen zowel de song als de live videoclip uit. Speciaal tijdens de release van de videoclip was Maxine live vragen aan het beantwoorden op Youtube. Mocht je de videoclip graag willen zien, je checkt hem hier!

 

 

Wil jij meepraten over de artikelen op Popronde Daily? Dat kan door je comment te delen onder de artikelen. We vinden het tof om van je te horen!

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen