Nieuws

Terugblik - CUT_

donderdag 10 september 2020

Sinds de eerste editie van de Popronde in 1994 hebben veel nu bekende artiesten hun eerste stappen naar het sterrendom gezet op het festival. Zo ook CUT_ die aan het begin van hun carrière meededen met de Popronde 'zo leer je echt vanalles als muzikant'

 

Tekst Arlette Hovinga

 

Al in 2014 hielp het Amsterdamse CUT_ Popronde aan songs vol improvisatie en power. De mix van alternative en elektronica stuurden het veelzijdige duo het halve land door. "We deden iets van 25 shows of zo, dat is best wel veel voor Popronde", vertelt frontvrouw Belle Doron. "Super heftig, want je scheurt van het ene tentje naar het andere door heel Nederland. Ik zeg tentje, want we stonden overal en nergens: van een kapperszaak tot in een kerk en alles wat je daartussenin kunt verzinnen."

 

 

Tijdens die shows kwam het duo, dat elkaar een jaar eerder op het Conservatorium had ontmoet, oude en nieuwe bekenden tegen. Dat leverde connecties op en een hoop nieuwe avonturen. "We deden bijvoorbeeld tegelijkertijd mee met Rondé en daar raakten we uiteindelijk bevriend mee. Daarna kwamen we die nog wel eens tegen, wat de shows altijd gezelliger maakte”, vertelt Doron. “Maar ik stond bijvoorbeeld ook een keer te jammen met een andere band die het supergoed deed: PAUW. Toen bleek alleen dat we een beetje een ander beeld hadden bij wat jammen is. Voor mij is dat pure improvisatie, voor hem was het een kwestie van samen covers spelen. Dat was interessant, want toen moesten we allebei iets creatiefs bedenken om in het midden uit te komen. Zo leer je echt van alles als muzikant.”

 

 

Improvisatie is namelijk een belangrijk deel van de show van CUT_. "Ik kom uit de theaterwereld en we hebben daardoor altijd wat te vertellen op het podium, maar er moet altijd iets gebeuren dat mensen onthouden. Iets dat bezoekers bijblijft en dat ze vervolgens doorvertellen aan hun vrienden. Geen show is ooit hetzelfde”, vertelt ze. “Het improviseren was met Popronde trouwens wel handig, want niet iedereen is praktisch ingesteld. Ik weet nog dat we dus in die kerk stonden te spelen en dat mijn zang de hele tijd uitviel door technische problemen. Toen hebben we maar geprobeerd om voor elkaar te spelen. Ik word van dat soort problemen altijd eerder opstandig dan chagrijnig. We maken er altijd het beste van, je moet tenslotte altijd een verhaal kunnen maken."

 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen