Nieuws

Popronde gaat tóch op tour dit najaar!

vrijdag 11 september 2020

Popronde komt naar je toe dit najaar, dichterbij dan ooit!

 

Een Poprondeshow in ieder poppodium in Nederland, ongeacht in welke stad of regio het podium zich bevindt, dat is het idee van de Popronde Poppodium Pre-Party. Een ‘Pre-Party’ omdat de originele editie van het festival, die dit najaar zou plaatsvinden, is verplaatst naar begin 2021. Vanwege de corona-maatregelen; want de kroegen, kerkjes, kledingwinkels en kapperszaken die we normaal aan doen kunnen coronaproof geen publiek ontvangen.

 

In de poppodia is deze mogelijkheid er wel, het gros organiseert al kleine concerten voor 30, 40 of misschien zelfs 100 man publiek, zittend in de zaal en keurig op 1,5-meter afstand van elkaar. Een uitgelezen kans dus om de selectie van 2020 toch allemaal tenminste één keer te kunnen laten spelen dit najaar.’ 

 

 

Geen vervanging voor de Popronde.

De Poppodium Pre-Party is geen vervanging voor de Popronde, maar een aanvulling op het beproefde concept, geboren vanuit de beperkingen die de pandemie oplegt. Een ander concept, met andere voorwaarden, zo wordt niet enkel vastgehouden aan de 42 speeldata en steden die Popronde normaal gesproken telt, maar zijn ook podia als De Groene Engel in Oss, P60 in Amstelveen, het Beest in Goes en Q-Factory in Amsterdam speellocaties. Want een van de ambities die we hebben uitgesproken in onze gehonoreerde BIS aanvraag is dat we het gat tussen Popronde en het podiumcircuit willen verkleinen, met dit concept nemen we alvast een aanloop daar naartoe, door de banden met de podia die we normaal gesproken niet aandoen ook aan te trekken, en Popronde opnieuw bij hen en hun publiek onder de aandacht te brengen!

 

Popronde-optredens zijn normaal gesproken gratis toegankelijk, maar gezien de situatie waarin de podia zich bevinden, het mislopen van inkomsten, is besloten dat ieder podium maximaal 5,- entree mag heffen. 

 

De Popronde Poppodium Pre-Party begint op zaterdag 12 september in Doornroosje, in thuisstad Nijmegen waar het festival traditioneel aftrapt. De tour eindigt op 28 november met een eindfeest in de Melkweg in Amsterdam. Alle speelsteden en locaties, en het bijbehorende programma zijn te vinden op www.popronde.nl. 

 

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Inloggen